Type An Sich 4 | ‘Pierre DI SCILLO, En Marchant Dans La Ville’

  • TAS4_04
Introductie

De expo is een verzameling van recente realisaties, projecten die op één of andere manier een link hebben met ’het kuieren door de stad’. Tijdens onze dagelijks verplichte, soms erg wisselvallige zwerftochten door de stad, worden we gedwongen tot bepaalde vormen van ‘lezen’ soms snel, intiem, geduldig, dromerig of sufferig. Hoe plaatsen we nieuwe herkenningstekens of bakens in onze nu al overvolle ruimte?

Om de uniformiteit te omzeilen, tracht ik richtpunten te creëren. Ontwerpen die spelen met de verhoudingen van de architectuur. Daarbij vermijd ik het schreeuwerige, net om het al aanwezige stadsrumoer te overstijgen. Hoe wel? Door het woord te beeldhouwen, te doorboren, open te vouwen zodat het licht er zich meester van kan maken. Door uiterst zorgvuldig te kiezen voor bewoordingen die, zoveel mogelijk, los staan van administratieve betekenissen of van schijnbaar evidente communicatie.

Deze passie om de schriftuur te ontwikkelen in een grotere ruimte, vindt zijn oorsprong in verschillende interesses: het kinderlijk plezier om het menselijk lichaam en lettertekens met elkaar te confronteren; de wens om na jarenlange toewijding aan de gedrukte grafiek, een ruimtelijke schaalvergroting na te streven, me te durven wagen aan een vorm van architectuur; de nieuwsgierigheid naar literaire ervaringen, waarbij de lezer in een actievere rol wordt geduwd; een lezing als een groter geheel, literatuur als acrobatie, als een aardverschuiving of als een slang die vervelt.

— Pierre di Sciullo

  • 01
  • 04
  • 05
  • 06

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en tentoonstellingen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief